Tartalomfeltölés, tanácsadás

Már egy egyszerű bemutatkozó honlap esetében is sok időt és energiát igényelhet a tartalomfeltöltés: fényképeket kell készítenünk, szöveget írnunk, termékkatalógust, árlistát, referenciákat feltölteni. 

A tartalom elkészítése során oda kell figyelnünk arra, hogy az a látogatóknak érthető, informatív és kellően tömör legyen. A szövegeket úgy kell megfogalmazni, hogy tartalmazza kulcsszavainkat és megfeleljen a keresőoptimalizálás (SEO) követelményeinek. Ha erre nem figyelünk oda, az könnyen azt eredményezheti, hogy a ráfordított idő és energia ellenére a honlap nem hozza meg a kívánt eredményt – kevés leendő ügyfél talál meg minket keresése során, esetleg aki megtalál minket, az a nem érthető vagy nem megfelelően rendezett tartalom miatt túl hamar elhagyja oldalunkat (ezt a statisztikák elemzésével könnyen meg tudjuk állapítani).
Egy webáruház esetében a kategóriák kialakítása, a bevezetőszövegek megírása és már pár száz termék feltöltése is meglepően időigényes folyamat lehet.

Nem elégedett honlapja teljesítményével? Segítek! Tartalomfeltölés, szövegírás, optilmaizálás.

Egy új honlap elkészítésekor természetesen segítek abban, hogy úgy tudja feltölteni a tartalmat, hogy az a fenti követelményeknek megfeleljen. Abban az esetben is tudok segíteni, ha nincs erőforrása a feltöltéssel foglalkozni: a tartalomfeltöltés keretében elvégzem a szövegek megírását és képek elkészítését, illetve hosszú távú megállapodás keretében vállalom a tartalom időszakos bővítését, aktualizálását is.
Akkor is tudok segíteni, ha már van egy működő honlapja, de nem elégedett annak teljesítményével. Ilyenkor a tartalom átstruktúrálásával, bővítésével, illetve optimalizálásával általában már jó eredményeket lehet elérni: több látogató érkezik az oldalra és javulnak a konverziós mutatók is (például egy webáruház esetében növekszik a vásárlók száma).
Előfordulhat, hogy a tartalom optimalizálása nem elég, mert a honlapját kiszolgáló rendszer elavult, ebben az esetben egy új weboldal fejlesztése lehet a megoldás.

Fontos a tartalom látogatottságának vizsgálata - a Google Analytics ebben segítségünkre van.

Fontos, hogy foglalkozzunk honlapunk statisztikai adataival – a képen a Google Analytics demo fiókjának adatai láthatók

Fontos, hogy szövegeink a célközönség számára befogadhatóak legyenek. A tartalomfeltöltés során az érthetőség mellett a szerkezetre is oda kell figyelni.

Átlátható navigáció és jól olvasható, informatív szövegek.

Mire kell odafigyelni a tartalomfeltöltéskor?

 • A szövegek, képek egyediek legyenek, ne másik weboldalról másoltak (webáruház esetében például NE a gyártó szövegeit használjuk), tartalmazzák a kulcsszavainkat és befogadhatók legyenek célközönségünknek.
 • Ismerni és használni kell a megfelelő HTML tag-eket ahhoz, hogy a szövegek rendezettek és megfelelően tagoltak legyenek – mind a látogatók, mind a keresőrobotok számára (címsorok, listák, bekezdések, kiemelések helyes alkalmazása).
 • Megfelelő méretű és minőségű fotókat kell használni – ha túl nagy a képek fájlmérete, az lassíthatja az oldal betöltését, ronthatja a felhasználói élményt, míg a túl kisméretű,  gyenge minőségű képek megzavarhatják látogatóinkat.
 • A képekhez ki kell tölteni az “alt” attribútumot –  a keresőrobotok csak ebből tudják, hogy mit ábrázol a kép.
 • A menüket, navigációs elemeket (pl. “kenyérmorzsa menü”) úgy kell kialakítani, hogy a felhasználók használatukkal könnyen eligazodjanak az oldalon.
 • Figyelni kell arra, hogy a tartalom minden eszközön jól nézzen ki – lehet, hogy mi számítógépről látogatjuk az oldalt, de a felhasználók egyre nagyobb része érkezik mobil eszközről.
 • A meta adatok kitöltése is feleljen meg a követelményeknek (a cím és a leírás hossza megfeleljen a követelményeknek és tartalmazzák az elsődleges kulcsszót).
Tartalomfeltöltés, optimalizálás, tanácsadás – forduljon hozzám bizalommal, ha segíteni tudok Önnek az alábbiakban:
 • szövegírás – keresőbarát tartalom készítése és feltöltése,
 • meglévő szövegek keresőoptimalizálása, feltöltése,
 • fényképek, videók készítése, feltöltése,
 • webáruház beüzemelése: termékfotózás, kategóriastruktúra kialakítása, termékfeltöltés, szövegírás, konfiguráció.
Kapcsolat
Honlapkészítéssel, keresőoptimalizálással, tartalomfeltöltéssel kapcsolatos információért, árajánlatért, időpont egyeztetésért forduljon hozzám bizalommal!
E-mail
Telefon
+36-20-280-06-31
Üzenetküldés